Een tweede groot project, waar ik de afgelopen jaren voor Atlant het programmamanagement mocht uitvoeren voor de nieuwbouw van Marken Haven: 100 plaatsen voor Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg. Inmiddels is het ontwerp compleet en wordt het project overgedragen aan de bouwmanager. Begin 2021 start de bouw.

Het gebouw wordt deels in 2 lagen, deels in 3 lagen gerealiseerd en omsluit het plein van Markenhof, waardoor ondanks het grote volume, een leefbare menselijke maat wordt gerealiseerd. De 100 plaatsen worden in 10 groepen gerealiseerd, en twee groepen per cluster. De vier kopse kanten bevatten de 10 huiskamers.Impressie Marken Haven © KAW Architecten

Het gebouw is weliswaar specifiek ontwikkeld voor mensen met deze zorgvraag, maar is ook geschikt voor andere doelgroepen. Een veilige, prikkelarme omgeving met alle ruimte om jezelf te zijn, was wat werd beoogd. Bewoners hebben een ruime studio, een rolstoeltoegankelijke sanitaire ruimte en een eigen balkon.

Het gebouw is ontworpen door KAW Architecten en is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met gebruikers vormgegeven. Dat laatste wordt nu ook voortgezet ten aanzien van de inrichting.

Artikel De Stentor 19 februari 2021 – Start bouw.